Home | Sitemap | Disclaimer | Help (CTRL + scroll om in te zoomen)
Print Email RSS Feed Facebook
Header Image
U bent hier: Gemeentehuis - Dienst Milieu - Aanvraag van een Kapvergunning

Sedert 1 januari 2018 moet een vergunning voor het kappen van bomen met een stamomtrek van meer dan 1m aangevraagd worden via het omgevingsloket:

http://www.omgevingsloketvlaanderen.be/.

 

Het vellen van hoogstammige bomen die geen deel uitmaken van een bos en gelegen zijn in een woongebied, een industriegebied of een agrarisch gebied zijn vrijgesteld op voorwaarde dat ze op minder dan 15m staan van een vergunde woning of een bedrijfsgebouw.

 

Na inloggen met uw identiteitskaart kan je kiezen voor snelinvoer.


 

Afbeelding omgevingsloket

 

EEN DOSSIER INDIENEN VIA HET OMGEVINGSLOKET?

Deze beslissingsboom helpt je op weg om te weten of een dossier digitaal via het omgevingsloket moet ingediend worden.

 

WAT KAN JE MET HET LOKET DOEN?

 

 

Je volgt een stappenplan, er zal ook gevraagd worden een liggingsplan en enkele foto’s te uploaden. Als de aanvraag volledig is, moet je op de knop indienen klikken. De aanvraag wordt automatisch doorgestuurd naar de gemeente.


De gemeente heeft 30 dagen de tijd om het dossier te controleren op volledigheid en ontvankelijkheid, en kan indien nodig extra informatie vragen.

 

Na de controle van het dossier wordt er advies gevraagd aan de Ardooise Milieuraad (=Amar). Het College van Burgemeester en Schepenen moet binnen de 60 dagen beslissen. Tegen deze beslissing kan binnen de 30 dagen beroep aangetekend worden bij de Bestendige Deputatie van de provincie.

 

Voor meer informatie kan je terecht bij de milieudienst.