Home | Sitemap | Disclaimer | Help (CTRL + scroll om in te zoomen)
Print Email RSS Feed Facebook
Header Image
U bent hier: Vrije Tijd - Bibliotheek - Nieuws

BIBLIOTHEEKWEEK

De Bibliotheekweek gaat dit jaar door van 8 tot 16 oktober 2016.

 

1. Verwendag

Een niet te missen evenement wordt zaterdag 8 oktober, uitgeroepen tot landelijke verwendag en een topdag voor bibliotheken. Vanaf 10 u. kan u in de leeszaal terecht voor een hapje en een tapje.

 

2. Lezing in samenwerking met het Davidsfonds Ardooie

Ann De Craemer

 

Portret Ann De Craemer

 

Ann De Craemer (1981) studeerde Germaanse taal- en letterkunde en is Master in American Studies. Ze debuteerde met Duizend-en-één dromen. Een reis langs de Trans-Iraanse Spoorlijn (Lannoo, 2010).


In haar prozadebuut Vurige tong (De Bezige Bij, 2011) vertelt ze het verhaal van haar katholieke jeugd in het West-Vlaamse Tielt. Het kleine zwarte visje (Lannoo) verscheen in 2011 en is een vertaling van een Perzisch kinderverhaal van Samad Behrangi, waarin de strijd voor vrijheid centraal staat.
In de zomer van 2012 verscheen De seingever (De Bezige Bij). Haar roman Kwikzilver verscheen op 29 augustus 2014 bij De Bezige Bij Antwerpen.


Begin 2015 werd De Craemer, als taalcolumniste van De Morgen, voorzitter van het Heerlijk Helder-panel van het programma Hautekiet op Radio 1. Over taal schrijft De Craemer ook voor het maandblad Onze Taal, waar ze als Vlaams ‘taalwatcher' elke maand bericht over talig nieuws uit Vlaanderen.
In oktober 2015 verschijnt bij Uitgeverij Polis Heerlijk Helder. Weg met krommunicatie!, dat ze samen met radiopresentator Jan Hautekiet schreef.


De lezing vindt plaats op dinsdag 18 oktober om 20.00 uur in de leeszaal van de bibliotheek. We sluiten de avond af met een drankje en wat tijd om na te praten.


Toegang is gratis.