Dag van de Landbouw

  Facebook  Twitter  Email  Print

'Het begint bij ons'

De Dag van de Landbouw is al meer dan  30 jaar een succesformule. Elk jaar trekken tienduizenden mensen eropuit om kennis te maken met de moderne land- en tuinbouw. Met het thema ‘Het begint bij ons’ willen de organisatoren iedereen weer wat dichter bij de land- en tuinbouw brengen. Op de deelnemende bedrijven kan je zien hoe het er dagelijks aan toe gaat. 
 
 
 
We zijn de laatste jaren wat vervreemd geraakt van de moderne landbouw en een evenement als dit helpt het tij te keren. We komen vaker met landbouwproducten in contact dan we zelf denken. De sector ligt vooral aan de basis van onze voeding, maar zorgt ook steeds meer voor de productie van vezels en biobrandstoffen. Je kan ook een bezoek brengen aan een sierteeltbedrijf met (pot)planten, bloemen of bomen. De land- en tuinbouwsector is daarenboven verrassend innovatief. Ontdek op Dag van de Landbouw de  moderne technologie die in de sector gebruikt wordt. 

Landelijke Gilden en Boerenbond organiseren dit evenement elk jaar, op de derde zondag van september (zondag 15 september). Het is een ideale uitstap voor het hele gezin. Het aanbod is zeer gevarieerd. 

In elke Vlaamse provincie

Overal in Vlaanderen wordt de Dag van de Landbouw uitbundig gevierd. In elke provincie werden zorgvuldig een aantal bedrijven geselecteerd. Zo leren de bezoekers de veelzijdige Vlaamse landbouwsector kennen. Zowat alle (deel)sectoren komen aan bod: akkerbouw, fruitteelt, melk - , vlees-,  en pluimvee. Er is voor iedereen wat wils!
 
Neem zeker eens een kijkje op de website en op de Facebookpagina.