Infomarkt GRUP Ventilus Hoogspanningslijn

Ventilus stoomt elektriciteitsnet klaar voor meer duurzame energie. Met dit project kan Elia, de Belgische netbeheerder, het elektrische hoogspannings-net in West-Vlaanderen versterken en klaar maken voor de toekomst. Dit is essentieel voor de verdere ontwikkeling van de Noordzee als elektriciteithub met de bijkomende windmolens en potentieel van een 2de elektriciteitsverbinding naar het VK. Ventilus is ook belangrijk voor de industriële ontwikkeling in West-Vlaanderen en de integratie van andere hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie en windenergie op land. Zo wordt de transitie naar meer hernieuwbare energie mogelijk gemaakt. De Vlaamse Overheid en Elia willen de burgers, omwonenden en belangen-organisaties maximaal betrekken bij dit project. 
 
De publieke raadpleging loopt van 29 april tot en met 27 juni. Tijdens deze periode kan iedereen suggesties of opmerkingen geven op de start -en procesnota.
 
Infomarkten zijn er op: 

  • dinsdag 28 mei: ’t Hofland, Oude Lichterveldsestraat 13 8850 Ardooie
  • dinsdag 4 juni: OC De Schouw, Statiestraat 113 8810 Lichtervelde
  • dinsdag 11 juni: zaal ISO, Sint-Jorisstraat 62 - 8870 Izegem
 
De infomarkten zijn doorlopend open van 16u tot 20u.
 
Meer info op de gemeentelijke website.


 

Meldingen   Sitemap   Intranet   Privacyverklaring   test    

© GEMEENTE ARDOOIE - Polenplein 15 8850 Ardooie - Tel 051 74 40 40 | Alle rechten voorbehouden | Powered by The eForum Factory