't Veld Verteld

In december wordt het kasteel van Ardooie het decor voor een indrukwekkend lichtspektakel. Onder de titel 't Veld Verteld, slaan de gemeente en de bewoners van het kasteel de handen in elkaar. De gevel van het kasteel vormt het canvas voor een gigantische lichtprojectie. Die lichtprojectie vertelt een fictief kerstverhaal, waarin de boeiende geschiedenis van het kasteel en de regio verweven zit.

cube-RqShB1
cube-qdJjO2

Het kasteel van Ardooie is een uniek monument in de regio. Het domein is normaal gezien niet toegankelijk voor publiek en is daardoor omhuld door mysterie. Maar het kasteel heeft een rijke geschiedenis met veel bijzondere verhalen. De gemeente en de eigenaars van het kasteel willen die verhalen delen met een breed publiek.


Burgemeester Karlos Callens (†): “We mogen dit gerust een uniek project noemen voor Ardooie en omstreken. We plaatsen 't Veld en haar kasteel letterlijk in the spotlight. We zijn heel dankbaar dat de eigenaars hun majestueuze locatie ter beschikking willen stellen om dit verhaal te vertellen.”

Rond de kerstvakantie wordt 't Veld Verteld een unieke ervaring om met het gezin, familie of vrienden te delen. Het vertelt in eerste instantie een fictief kerstverhaal waarin geschiedenis en curiositeit vervat zitten. Fun voor iedereen! 

En als kers(t) op de taart kunt u achteraf nog lekker nagenieten in een sfeervolle kerstbar op het kasteeldomein!

cube-rPypz3

Het videomappingspektakel is 6 avonden te bezichtigen tussen 16 en 27 december.
De voorstelling is te bewonderen vanuit een overdekte tribune.

TICKETS KOPEN


Alle rechten voorbehouden - Gemeente Ardooie