Zoeken

Home  /  Vrije Tijd  /  Zomervakantie 2023  /  Kleuter- en kidskampen

Kleuter- en kidskampen

De kleuter- en kidskampen zijn fantastische themaweken vol crea, fantasie, spel en beweging. We verdelen de deelnemers in leeftijdsgroepen en alle activiteiten worden aan de leeftijden aangepast. Op de kampplaats is er een pak materiaal aanwezig: sport- en spelbenodigdheden, een uitgebreide knutselkast enz. Iedere vrijdag is er een slotshow waar de ouders op uitgenodigd worden (als coronamaatregelen dit toelaten).

De monitoren zijn minimum 19 jaar oud en student of afgestudeerd in een pedagogische of didactische opleiding of gelijkgesteld door ervaring.

De kampen gaan door in GBS De Zonnebloem.

Een overzicht van het thema per week vindt u via www.ardooie.be/inschrijvingen.  

Tarief en inschrijven

Kostprijs is € 95 / week. Inschrijven kan vanaf donderdag 9 februari 2022 om 20u via de webshop Vrije Tijd: www.ardooie.be/inschrijvingen.

Bij annulatie van de inschrijving zonder geldige reden, zal een administratieve kost aangerekend worden van:

- 50% van het deelnamegeld, indien annulering tot 1 week voor aanvang van het kleuterkamp

-100% van het deelnamegeld, indien annulering binnen de week voor aanvang van het kleuterkamp

Geldige reden is: ziekte of kwetsuur, mits het voorleggen van een doktersattest.

Opvang en lunch

Er is elke dag opvang voorzien van 8u tot en met 17u30. De activiteiten zelf starten om 9 uur en eindigen om 16 uur (iedereen aanwezig). De kinderen brengen hun eigen lunchpakket, drinkfles, stuk fruit en een tussendoortje mee. 

Aanspreekpunt 

Tijdens de kampperiode kan u met uw vragen en opmerkingen terecht bij de Jeugddienst, Tobias Callewaert, Polenplein 15, 8850 Ardooie, 051/74 40 40, jeugddienst@ardooie.be.


Krokus
20 - 22 feb
De brief van Herman-Cieig1
Wat doe je als je allerbeste vriend verhuist naar ver weg? Natuurlijk beloof je elkaar vaak te schrijven en beste vrienden te blijven. Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan…
Voor Herman is geen moeite te veel om zijn makker Henry met een brief duidelijk te maken dat hun vriendschap voor altijd is.
Naar een boek van Tom Percival.
Zomer 1
3 - 7 juli
Sprookjesbos
-Ala4m2
Hallo lieve kinderen, ik ben de Sprookjesboom. Ik vertel jullie graag wat er allemaal gebeurt in het Sprookjesbos! Ken je bijvoorbeeld het verhaal van Assepoester? Vast wel, maar wist je ook dat zij eigenlijk helemaal niet graag schoonmaakt? En dat zij ’s nachts plannen bedenkt om van haar gemene stiefmoeder verlost te raken? Wist je dat er ergens een keizer bestaat die al zijn geld aan kleren uitgeeft maar uiteindelijk in zijn blootje door de straten loopt?
Naar prentenboeken van gebroeders Grimm, Eric van Oudenaarde en Hans Christian Andersen.
Zomer 2
10 - 14 juli
De knuffelkoningin-B8kBE3
Zoals elke ochtend verwacht de koningin belangrijke bezoekers. “Mama, ik zou zo graag…” vraagt haar kleine prinses. “Nu niet, mijn schatje,” zegt de koningin. ”Vraag het even aan de kinderjuf!” “Mama, ik wil alleen maar een knuffel…” “Ik heb het zo druk, mijn engeltje. Weet je wat? Neem mijn rode vliegtuigje en probeer de Knuffelkoningin te vinden.” Vrij als een vogel vliegt de prinses door de lucht. “Waar zou de Knuffelkoningin zich kunnen verstoppen?” denkt ze. “Misschien woont ze daar wel, in dat taartentorentje ?!”...
Naar het verhaal van Kristien Aertssen.
Zomer 4
24 - 28 juli
Kleuterkamp
Zandmannetje-WAr5s4
Doris luistert voor het slapengaan altijd naar een verhaaltje van mama. Daarna krijgt hij nog tien kusjes en valt hij meestal in slaap. Maar ditmaal lukt het niet. Het zandmannetje komt maar niet. Doris vraagt zich af waarom het zandmannetje niet komt. Is de kast waar hij zijn droomzand haalt misschien leeg? Of blijft hij te lang met de andere zandmannetjes kletsen? Als hij met zijn cape ergens achter blijft haken kan hij ook niet rondvliegen. Zo fantaseert Doris verder tot zijn ogen dicht vallen. Heeft het zandmannetje toch een andere weg gevonden om binnen te raken in zijn kamertje?
Naar een boek van Thaïs Vanderheyden
Zomer 4
24 - 28 juli
Kidskamp
Tovertechnieken-mbLWu5
Ben je fan van magie en knutsel je graag leuke spullen? Dan is dit kamp echt iets voor jou! In deze week vol plezier leer je de kneepjes van het toveren en leer je aan de hand van enkele leuke technieken geweldige knutselwerkjes te maken. Ben je een geboren entertainer of een handige Harry, schrijf je dan snel in voor een magische week!
Zomer 5
31 juli - 4 augustus
Kleuterkamp
De Wiebelbillenboogie-j4M1Y6
Als mama even weg moet, zorgt papa voor de kinderen zoals alleen hij dat kan. Binnen de kortste keren wordt het een vrolijke bende. Alles kan en alles mag. Wat zou mama daarvan vinden?
Naar het verhaal van Guido Van Genechten.
Zomer 5
31 juli - 4 augustus
Kidskamp
Zapp tv-kRWxg7
Deze week zappen we tussen de verschillende tv- programma’s. Het gekke is dat we niet kijken naar de programma’s maar dat we ze zelf spelen, maken of doen! Helemaal gek? Nee hoor! Wie is vandaag de mol? Wie wint The voice kids? Of word jij de onherkenbare Masked singer? Liever expeditie Robinson? Of ga je helemaal voor junior bake off? Je leest het goed voor elk wat wils! Ik weet zeker dat iedereen eens de kans krijgt om de zapper in handen te krijgen voor zijn favoriete programma!
Zomer 8
21 - 25 augustus
Kleuterkamp
Abracazebra-KF6S08
In het dorp Gaapvaak gaat het leven zijn gewone, saaie gangetje. Dag na dag...na dag...na dag. Tot er plotseling een vreemde zebra het dorp komt binnengereden. Haar naam is Abracazebra. Ze zet het dorpsplein op z'n kop met een magische goochelshow en vertelt geweldige verhalen over plaatsen ver van Gaapvaak. De dieren zijn door het dolle heen. Maar Geit niet. Hij ziet dat gekke gestreepte dier liever verdwijnen... 
Naar een boek van Helen Docherty & Thomas Docherty
Zomer 8
21 - 25 augustus
Kidskamp
Welcome to space-74hAH9
Een kamp boordevol planeten, aliens en andere ruimteavonturen om te ontdekken! Iedere dag een zoektocht naar een andere planeet vergezeld door de liefste, sterkste en grappigste ruimtewezens! Spelletjes, knutselen, uitdagingen,…. Stap mee in ons ruimteschip en ontdek het hele zonnestelsel! Welcome to space!
Zomer 9
28 - 31 aug
De Gruffalo-RpIE310
Muis is op stap en komt achtereenvolgens Vos, Uil en Slang tegen, die allemaal zin hebben in een lekker muizehapje. Muis kan hen echter telkens verschalken door hen te vertellen over zijn zogezegde beste vriend: de verschrikkelijke Gruffalo. Tot hij echter die verschrikkelijke Gruffalo in het echt tegen het lijf loopt. Maar ook dan is Muis hem te slim af…
Naar een verhaal van Julia Donaldson
Herfst
30 - 31 oktober
De mooiste vis van de zee-oqPSU11
Regenboog en zijn vriendjes hebben het heel gezellig met elkaar. Er is gelukkig ook altijd meer dan genoeg te eten. Het water zit vol piepkleine waterbeestjes. Hmmm, die zijn lekker! Als er een walvis opduikt, voelen de vissen zich niet meer veilig. Waarom blijft dat grote beest altijd zo dicht bij hen in de buurt? Toch niet alleen om naar al die glinsterende schubben te kijken? Na een angstig watergevecht probeert Regenboog om vrede te sluiten.
Naar een boek van Marcus Pfister

 

Meldpunt

Heb je iets te melden aan de gemeentediensten? Meld alles online en voeg nuttige info toe aan je melding.

Melding maken