Waterlopen


Woon je aan een waterloop, bewerk je gronden aan de waterloop of ben je eigenaar langs een waterloop….. ? Kortom, als je een buur bent van de waterloop, weet dan dat hier een aantal regels spelen. Dit geldt in het bijzonder voor ‘ingeschreven’ waterlopen.

Ingeschreven waterlopen worden door de overheid beheerd en zijn nodig om het water af te voeren (maar vervullen ook nog heel wat andere functies). Ze zijn dus wel heel belangrijk.

Hoezo, regels?

Hou er rekening mee dat niet alles kan of mag in de nabijheid van de waterloop.  Je mag uiteraard niets doen dat de vrije doorgang van het water in de beekbedding zou belemmeren. De wetgever wil ook garanties dat regelmatig onderhoud aan de waterlopen kan uitgevoerd worden.  Daarom moeten de waterloop en zijn oevers altijd vlot toegankelijk zijn voor de waterbeheerder.  Ook de stabiliteit van de oevers verdient onze bijzondere aandacht. Daarom zijn er redelijk wat beperkingen in de onmiddellijke omgeving van een waterloop!

Nuttige Links


 

Meldingen   Sitemap   Intranet   Privacyverklaring    

© GEMEENTE ARDOOIE - Polenplein 15 8850 Ardooie - Tel 051 74 40 40 | Alle rechten voorbehouden | Powered by The eForum Factory