Nieuws


6 aug 2020
Gemeentebestuur

Jaarlijks worden duizenden seizoenarbeiders in de West-Vlaamse land- en tuinbouwsector tewerkgesteld. Dit jaar vormt daarin geen uitzondering. Wel is dit jaar op zich een uitzondering. De seizoenarbeiders zijn namelijk afkomstig uit diverse landen die, op basis van de reisadviezen van de FOD Buitenlandse Zaken, een uiteenlopende kleurencode krijgen toebedeeld. Een plotse en grootschalige instroom van buitenlandse seizoenarbeiders uit landen of regio’s met een oranje of rode reiscode verhoogt het risico op bijkomende besmettingshaarden van het coronavirus COVID-19.

Het politiebesluit van waarnemend gouverneur Anne Martens, genomen d.d. 06 augustus 2020 met onmiddellijke uitvoerbaarheid, vermeldt een aantal verplichtingen om eventuele gezondheidsrisico’s, verbonden aan de nakende seizoenarbeid, onder controle te houden.

editeer
7 aug 2020
Wonen & Leefomgeving

Als ronde tafel van Tielt, een serviceclub van jonge ondernemers, willen we de Ardooise economie een duwtje in de rug geven. door cadeaubonnen te schenken aan zorgverleners uit Wingene, willen we enerzijds onze waardering uiten voor het zorgpersoneel en willen we daarnaast vooral de Ardooise handelszaken steunen.

editeer
 

Meldingen   Sitemap   Intranet   Privacyverklaring    

© GEMEENTE ARDOOIE - Polenplein 15 8850 Ardooie - Tel 051 74 40 40 | Alle rechten voorbehouden | Powered by The eForum Factory